
Ražnjići od šparoga i piletine savršen su spoj sočnog mesa, hrskavog povrća i topivog sira, koji na svakom zalogaju donose pravu eksploziju okusa. Lagani su, brzi za pripremu i idealni za proljetne i ljetne roštilje. Uz osvježavajući umak od krastavca i vrhnja, ovi ražnjići postaju prava gastronomska poslastica kojoj je teško odoljeti. Ovaj recept Slavice Šagolj jednostavan je i zasigurno će vam se svidjeti!
RAŽNJIĆI OD ŠPAROGA I PILETINE
Trebat će vam:
200 g šparoga
100 g slabo topljivog sira
1 žuta paprika
1 crvena paprika
300 g pilećeg filea
sol i papar kajenski papar
50 g maslaca
Priprema:
Piletinu narežite na manje kockice i začinite solju, paprom i kajenskim paprom. Šparoge narežite na jednake komade kao i papriku i sir. Na drvene štapiće naizmjence nanižite sastojke dok ih sve ne potrošite. Zagrijte grill tavu, dodajte maslac da se otopi i na laganoj vatri ispecite ražnjiće.
Za umak:
1 svježi krastavac
2 češnja češnjaka
200 g kiselog vrhnja sol
Priprema:
Na najsitniji ribež usitnite svježi krastavac, dodajte vrhnje, sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, malo soli i dobro izmiješajte. Bilo bi poželjno prije serviranja uz ražnjiće umak dobro ohladiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....