PROBAJ OVO

Rebarca najprije pecite dugo i sporo u pećnici, a zatim završite na grillu

 Deposit Photos/
Iako će vam oduzeti nešto više vremena, rebarca na ovaj način uvijek se isplati pripremiti

Trebat će vam:

svinjska rebarca

5 žlica kečapa

1 žlica senfa

5 žlica smeđeg šećera

3 žlice jabučnog octa

3 protisnuta režnja češnjaka

1 žličica čilija u prahu (po želji)

2 žličice crvene paprike (plus 2 za početak)

200 ml vode ili temeljca po želji

sol i papar

ulje

Priprema:

Rebarca najprije natrljajte soli, paprom i crvenom paprikom. Prekrijte folijom i ostavite da stoje u hladnjaku, najbolje preko noći. Meso zatim stavite u posudu za pečenje, poprskajte uljem, prekrijte i pecite na 130 stupnjeva oko 2-3 sata, ovisno o veličini rebarca. Za to vrijeme, sve sastojke osim rebarca i ulja, ubacite u lonac i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta, dok ne dobijete gusti umak. Dobivenim umakom premažite pečena rebarca. Stavite ih na grill i zapecite 10-ak minuta sa svake strane, uz povremeno premazivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
27. ožujak 2025 03:06