CHEFOVSKI RECEPT

Recept Ane Grgić, glavne chefice Esplanade za confit od pačjih bataka koji se topi u ustima

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Glavna chefica zagrebačke Esplanade, u kojoj krunu princeze nosi četveromjesečna Vita, predstavila nam je svoj uskrsni meni
  • 4 pačja batka
  • 1 litra suncokretova ulja
  • 250 ml maslinova ulja
  • začinsko bilje (timijan, ružmarin, lovorov list)
  • 2 zvjezdasta anisa
  • krupna sol
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 naranča
  • 2 veće mrkve
  • 1 manji korijen celera
  • 1 peršin
  • 1 manji poriluk
  • malo papra u zrnu
image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Batke operite, a potom posušite te ih nakon toga dobro posolite i ostavite na hladnom da odleže dvadesetak minuta. U međuvremenu narežite mrkvu, celer, peršin i poriluk i stavite ih na dnu dublje posude. Na povrće položite pačje batke i zalijte ih uljem. Moraju biti sasvim preliveni uljem. Količina suncokretova ulja može varirati između pola litre i litre pa prilagodite veličinu posude. Dodajte papar u zrnu. Posudu prekrijte aluminijskom folijom te pecite 2 sata oko 120 stupnjeva. Meso je gotovo kad spada s kosti. Meso možete poslužiti u komadu sa željenim prilogom ili napravite rillette tako što ćete batke očistiti od kože, zatim meso natrgati vilicom te pomiješati s dodatkom masnoće u kojoj se peklo meso. Ako se odlučite na pripremu rillettea, poslužite ga na hrskavom kruhu poput namaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2024 00:09