
Trebat će vam:
300 g liganja 500 g dagnji 300 g kozica 1,5 šalica riže riblji temeljac peršinov list 1 mala glavica luka 2 češnja češnjaka maslac maslinovo ulje malo soli |

Priprema:
Očišćene i prethodno smrznute lignje (ako se ne zamrznu prije upotrebe, bit će žilave) narezane na kolutiće prokuhati. Na mješavini maslaca i maslinova ulja prodinstati sitno nasjeckan luk pa dodati meso dagnji, podliti temeljcem i kuhati nekoliko minuta. Dodati lignje, rižu i kratko je popržiti. Nakon toga ubaciti i češnjak te podlijevati svako malo temeljcem jer će riža brzo piti tekućinu. Pred kraj kuhanja dodati kozice i peršinov list, posoliti i na kraju dodati još žlicu maslaca. U rižoto možete dodati i malo bijelog vina i začine po želji.
Recept za riblji temeljac ćete pronaći OVDJE, a pripremite i riblju juhu za predjelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....