
Trebat će vam:
500 g svježe tjestenine po izboru
200 g šumskih gljiva (vrganj, lisičarka)
glavica luka
žlica nasjeckanog peršina
150 g mini rajčica
100 g dimljene slanine
parmezan
sol i papar

Priprema:
Na maslacu kratko popržite na sitno narezanu dimljenu slaninu te dodajte luk narezan na kockice. Pirjajte. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu prema uputama. Svježa tjestenina kuha se nekoliko minuta. Luku i slanini dodajte očišćene i na manje komade narezane gljive. Pirjate nekoliko minuta, a ako procijenite da vam je potrebno još tekućine, slobodno dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Začinite solju i paprom, dodajte češnjak i kuhanu tjesteninu. Sve sljubite laganim miješanjem. Posudu uklonite s vatre i dodajte napola prerezane mini rajčice. Prilikom posluživanja jelo začinite svježe naribanim parmezanom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....