
Fotografije: Mario Kučera
4 kilograma svinjskog vrata (u komadu)
za suhu marinadu:
2 žlice sušenog crvenog luka
2 žlice sušenog češnjaka
2 žlice slatke crvene paprike
2 žlice čilija
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice soli
za mokru marinadu:
3 žlice Worcester umaka
1 šalica vode (200 ml)
1 žlica rižinog ili vinskog octa
ostali sastojci:
4 glavice luka
100 ml otopljenog maslaca
6 žlica BBQ umaka
malo ulja


Pomiješajte sastojke za suhu marinadu i obilno natrljajte meso te pustite na sobnoj temperaturi 45 minuta. Pomiješajte sastojke za “mokru marinadu” u posebnoj zdjelici jer će trebati za premazivanje. Mario je i pulled pork pripremao u Kamado Joe roštilju. Postavio je temperaturu od 125°C okrećući ga svakih pola sata te prskajući pripremljenom marinadom. Meso mora postići temperaturu od 88°C i tada ste gotovi s pečenjem, a sveukupno je termička obrada trajala sedam i pol sati. Meso zamotajte u aluminijsku foliju i pustite da odmori 2 sata. Natrgajte meso dvjema vilicama. Nakon toga na malo ulja prodinstajte usitnjeni luk, dodajte meso, a zatim i otopljeni maslac. Sve dobro promiješajte. Mario svoj BBQ umak priprema od prethodno grilanog povrća iz vrta - patlidžana, rajčice, luka i paprike, koje potom izmiksa, a zatim i dobro zaljuti. Dodajte, dakle, 6 žlica BBQ umaka, sve promiješajte, a zatim pecivo obilno nadjenite mesom, svježim povrćem i preklopite gornjom polovicom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....