
1,2 kg mesa crne slavonske svinje
250 g leđnog špeka crne slavonske svinje
30 g soli
7 g crvene slavonske ljute paprike
50 g crvene slavonske slatke paprike
10 g svježeg češnjaka
ovčja crijeva
2 dl graševine
100 g masti crne slavonske svinje
Meso i špek sameljite na krupniju šajbu (od 10 mm). U meso dodajte sve sastojke (osim graševine, masti i, naravno, crijeva) te dobro izmijesite. Dobivenom smjesom nadjenite ovčje crijevo i napravite parove. Stavite u tavu s graševinom i masti. Pecite kobasice na tavi i kad se dobro ispeku, poslužite sa satarašem.

SATARAŠ S JAJIMA
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
2 glavice crvenog luka
3 mekane rajčice
2 češnja češnjaka
100 ml biljnog ulja
4 cijela jaja
sol
papar
šećer
Luk i papriku nasjeckajte na ploške i ispecite na ulju. Dodajte češnjak narezan na ploške i rajčicu. Posolite i popaprite po želji te dodajte čajnu žličicu šećera. Kad se sve dobro ukuha, dodajte jaja i pirjajte dok ne dobijete gustu jednoličnu smjesu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....