PROBAJ OVO!

Recept za Rodrigov cheesecake ili baskijsku tortu od sira s nama je podijelila Tea Mamut

 Bozidar Vukicevic/Cropix/Cropix
Ovaj cheesecake možete pronaći i u ponudi splitskog Rodrigo Wine & Food Bara

Trebat će vam:

850 g krem sira
250 g šećera
1 mahuna vanilije
40 g gustina
veliki prstohvat soli
5 jaja
600 g vrhnja

Priprema:

Miksajte krem sir, šećer, sastrugane sjemenke vanilije, gustin i sol dok se sve ne poveže. U zasebnoj zdjeli izmiješajte jaja i vrhnje pa dodajte u smjesu. Ulijte u kalup promjera 26 cm koji ste prethodno izvana obložili aluminijskom folijom (kako smjesa ne bi iscurila). Pecite na 190°C (ventilirano pečenje) oko pola sata. Servirajte s bobičastim voćem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
28. ožujak 2025 00:31