
RIBLJI TACOSI
Trebat će vam:
500 g fileta bijele ribe (poput oslića, brancina ili bakalara)
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica dimljene paprike
1/2 žličice mljevenog kima
1/2 žličice češnjaka u prahu
sol i papar po ukusu
sok od 1 limete
Sastojci za coleslaw:
200 g naribanog kupusa (bijeli ili miješani)
1 srednja mrkva, naribana
2 žlice majoneze
2 žlice grčkog jogurta
1 žlica jabučnog octa ili soka limete
1/2 žličice meda ili šećera
sol i papar po ukusu
Dodatno za posluživanje:
8 malih kukuruznih ili pšeničnih tortilja
svježi korijander (cilantro), grubo nasjeckan
limeta, narezana na kriške
Priprema:
Filete ribe premažite maslinovim uljem i začinite dimljenom paprikom, kimom, češnjakom u prahu, solju, paprom i sokom limete. Ostavite da odstoji 10 minuta. Grilajte ribu na roštilju, grill tavi ili u pećnici (pod grill opcijom) 4 - 5 minuta po strani, dok ne postane zlatna i lako se raspada vilicom. U velikoj zdjeli pomiješaj naribani kupus, mrkvu, majonezu, jogurt, ocat (ili limetu), med, sol i papar. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji dok se riba peče - okusi će se lijepo povezati. Tortilje lagano zagrijte u suhoj tavi s obje strane, ili zamotajte u foliju i ugrijte u pećnici nekoliko minuta, samo da omekšaju. U svaku toplu tortillu stavite malo coleslawa, zatim komade grilane ribe, dodajte svježi korijander i pokapajte limetom.
Komentari
0