Riblji temeljac

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • oko 2kg riblje kosti, glave i dodaci
  • 1 mala glavica luka
  • peršin
  • 1 poriluk krupno sjeckan
  • 3-4 mrkve
  • 40 g maslaca
  • papar u zrnu
  • 2 dcl bijelog vina
  • voda

Priprema

1. korak

U posudi na laganoj vatri stavite maslac uz lagano miješanje pazeći da ne pocrni. Popržite luk i poriluk, a zatim dodajte ribu. Promiješajte nekoliko puta, a zatim dodajte bijelog vina i dovedite do vrenja.

2. korak

Dodajte 1,5 litre vode, mrkvu i papr u zrnu i ponovo dovedite do vrenja, prokuhajte redovito i oberite.

3. korak

Smanjite vatru na srednje jaku, te kuhajte 20-tak minuta, ne više. Nemojte previše kuhati kosti,jer će inaće vaš temeljac postati gorak. Pred kraj dodajte listiće peršina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 19:27