Roštilj kobasice

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • U omjerima:
  • 80% svinjetine
  • 20% junetine
  • 0,2 do 0,5% paprike
  • 0,2% soli
  • 0,2% češnjaka

Priprema

1. korak

Izaberite meso (bez žila), ne jako krto ni masno, umjereno kako bi kobasica bila sočna. Nasolite ga i ostavite najmanje tri dana u soli. Meso sameljite, izmiješajte

i dodajte papriku i češnjak (morate ga smrznuti da bi se lakše samljeo).

2. korak

Zatim se puni u tanka crijeva, ostavi nekoliko sati da se ocijedi pa stavlja u pušnicu. U prvoj vatri mora biti malo drva kako bi se crijevo osušilo, ali nikako ne smije biti prejaka, da se ne zapeče. Kad ona izgori, dimi se na suhoj piljevini i žaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
01. travanj 2025 21:47