
Trebat će vam:
4-5 većih jadranskih liganja (najbolje su s peškafonda) 1 dl maslinova ulja |
ZA SATARAŠ:
3 rog paprike 3 srednje velika luka 6 zrelijih većih rajčica 2 jušne žlice svježeg narezanog peršinova lista sol i papar |

Na pola maslinova ulja lagano se pirjaju narezani luk i paprika narezana na rezance pa kad su posve omekšali, dodaju im se nasjeckane rajčice, sol i peršin. Pirja se dok se rajčice nisu stopile sa satarašom. U međuvremenu se lignjama odstrane oči i usta pa ih se stavi kuhati u hladnu vodu na jaku vatru. Gotove su kad je voda uzavrela. Kuhane lignje se polože na tanjur, uzdužno rasijeku (da bi im se izvadila kost) pa služe sa satarašom i malo ukiseljenog motara začinjene uljem i paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....