KORAK PO KORAK

Saznali smo kako napraviti najbolji falafel, a imamo i detaljan recept za brze lepinje iz tave

 Marko Miscevic/Cropix
Recept za falafel potražili smo u jedinom zagrebačkom restoranu specijaliziranom isključivo za pripremu falafela - Falafel, etc.

Za falafel će vam trebati:

500 g suhog slanutka
300 g luka
20 g češnjaka
20 g kumina
20 g svježeg korijandera
20 g svježeg peršina
sol i papar prema želji

KORAK 1.

Pripremite sve sastojke, trebat će vam suhi slanutak koji ste prethodno namočili, luk, češnjak, kumin,svježi korijander, svježi peršin, sol i papar.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 2.

U multipraktik ili blender najprije ubacite luk, češnjak, korijander i peršin.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 3.

Usitnite pa prebacite u veću zdjelu.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 4.

Zasebno usitnite i slanutak, ostaviti možete i pokoji komadić kako bi tekstura bila zanimljivija.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 5.

Sve zajedno dobro promiješajte.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 6.

Oblikujte kuglice ili pljeskavice.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 7.

Pržite u ulju na temperaturi od 170 stupnjeva. Poslužite odmah.

image
Marko Miscevic/Cropix


Za flatbread ili brze lepinjice iz tave trebat će vam:

600 g glatkog brašna
400 g brašna 00
15 g kvasca
20 g šećera
15 g soli
500 ml tople vode

KORAK 1.

U posudi pomiješajte malo vode, kvasac i šećer, i pustite da stoji na toplom. Kada se kvasac digne, i na površini se pojave mjehurići ili pjena, pomiješajte ga s mješavinom brašna, ostatkom vode i soli. Zamijesite tijesto. Pustite da se diže na sobnoj temperaturi oko sat vremena, ili dok se ne udvostruči.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 2.

Oblikujte kuglice, razvaljajte ih i pecite 2-3 minute sa svake strane na suhoj tavi.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 3.

Dobiveni kruščić premažite humusom ili drugim umakom.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 4.

Dodajte povrće prema želji i okruglice od slanutka.

image
Marko Miscevic/Cropix

KORAK 5.

Smotajte falafel i poslužite još toplo. Odlično se slaže uz krumpiriće od slanutka i vegansku majonezu od aquafabe.

image
Marko Miscevic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 20:47