
Trebat će vam:
365 ml tople vode 1 žličica meda ili javorovog sirupa 14 g suhog kvasca 375 g brašna bez glutena 1 i 1/2 žličica ksantan gume 1 žličica praška za pecivo 1 žličica sode bikarbone 1 i 1/2 žličica soli 1 i 1/2 žličica limunovog soka 4 žličice maslinovog ulja 2 jaja sjemenke po želji |

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva te namastite protvan za pečenje kruha. U posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i med ili javorov sirup. Ostavite da odstoji kojih 15 minuta. Prosijte bezglutensko brašno, ksantan gumu (prirodni zgušnjivač), prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Nakon što se smjesa vode, kvasca i meda ''digla'' dodajte joj jaja, maslinovo ulje i sok limuna. Sve pomiješajte i dodajte suhim sastojcima. Sada dodajte i sjemnke ukoliko želite. Smjesa će vam biti prilično vlažna, neka vas to ne brine. Samo ju ''ulijte'' u protvan i ostavite da se diže na toplom mjestu oko sat vremena. Pecite oko 50 minuta dok kruh ne dobije tamnije smeđu boju. Maknite iz pećnice i ostavite da se kruh u potpunosti ohladi prije nego ga izvadite iz kalupa. Režite ga kada je u potpunosti hladan!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....