DRUGAČIJI RUČAK

Sezona tikvica još uvijek traje, napravite ih punjene s ječmom i ne zaboravite sir

 Deposit Photos/
Uz punjene tikvice poslužite i umak od grčkog jogurta, režnja češnjaka i svježeg kopra

Trebat će vam:

4 tikvice

3 šake ječma

200 g mozzarelle

1 šaka kopra

Grčki jogurt

3 režnja češnjaka

1 luk

1 paprika

Sol i papar

Mozzarella

Priprema:

Ječam namočite u mlakoj vodi nekoliko sati prije kuhanja ili preko noći. Na tavi zagrijte ulje i dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi boju, a potom dodajte na sitno sjeckanu papriku, dva režnja češnjaka i ječam. Pirjajte 3-5 minuta pa dodajte temeljac ili vodu i pustite da se kuha 40-ak minuta, dok ječam nije gotov. Tikvice izdubite i meso ubacite u ječam, a ostatak premažite maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 20-tak minuta. Izvadite i smjesom od ječma napunite tikvice. Pospite mozzarellom i poslužite uz umak od grčkog jogurta, jednog režnja češnjaka i kopra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
21. travanj 2025 14:17