
Trebat će vam:
Za burgere:
mljeveno meso ličke buše (plećka i vrat + 5% loja) |
Za pancetu:
velebitska panceta |
Za umak:
lička basa kečap majoneza senf limunov sok sol i papar |
Za peciva:
1 kg brašna 2 jaja 300 ml mlake vode kockica kvasca 1 dcl ulja sol |
Lički hamburger

Priprema:
Formirati burgere od pripremljenog samljevenog mesa, te peći na zagrijanom grillu sa svake strane oko 3 minute (medium plus) – paziti da se ne prepeče. Kada se burger okrene posoliti i popapriti. Pancetu izrezati na tanko, peći na tavici bez dodatka masnoće dok ne postane hrskava i staviti na papir da upije višak masnoće. U jednakim omjerima umješati kečap, ličku basu i majonezu, te dodati malo senfa, po želji dodati limunovog soka i začiniti sa soli i paprom. Zamiješati tvrđe tijesto kao za kruh, formirati kuglu, ostaviti da se diže 1 sat odnosno dok se ne udvostruči. Formirati peciva težine 120 g, formirana peciva lagano pritisnuti dlanom, staviti na lim za pečenje i pokriti folijom. Ostaviti da odmori dodatno 60 minuta. Maknuti foliju, premazati svako pecivo razmućenim žumanjkom s vodom. Staviti peći na 170 stupnjeva dvadesetak minuta. Složite burger!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....