Školjke s pancetom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 12 šnita pancete
  • 2 kg školjaka (dagnji ili nekih drugih)
  • 1 češanj češnjaka
  • 150 ml jabukovače
  • svježi ili sušeni bosiljak
  • svježi ili sušeni peršin
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Na maslinovu ulju prepržite slaninu pa kad je gotova premjestite u drugu zdjelu.

2. korak

Sada pripremite mušule. Dodajte im jabukovaču i češnjak, te sve pustite oko 5 minuta da prokuha, ali poklopljeno. Svako malo protresite tavu kako bi se sastojci bolje povezali. Kad su se sve mušule otvorile, tada su gotove.

3. korak

Premjestite mušule na tanjur, a na masnoći i umaku od školjaka vratite pancetu te dodajte peršin i svježi bosiljak. Pustite da sve zajedno još malo prokuha 2 minute pa prelijte školjke dobivenim umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 16:00