Sladoled od bijele čokolade sa ružmarinom, limunom i maslinovim uljem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g slatkog vrhnja
  • 2 žumanjka
  • 1 grančica dugačka 5 cm, svježeg ružmarina
  • 1 žličica svježe nešpricane korice od limuna
  • 250 g bijele čokolade
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • šareni papar, iz mlinca, za posluživanje

Priprema

1. korak

250 g slatkog vrhnja zakuhajte sa koricom limuna i grančicom ružmarina. Kada provrije, maknite sa vatre, pa pustite 5 minuta.

2. korak

Procijedite, pa ponovno zakuhajte vrhnje. Maknite ga sa vatre pa pažljivo prelijte preko žumanjaka i miješajte da se sve sjedini, pazeći da žumanjci ne koaguliraju. Dodajte bijelu čokoladu koju ste prethodno natrgali na komadiće dok se u potpunosti ne otopi.Na kraju dodajte maslinovo ulje, ponovno promiješajte i stavite sa strane da se krema malo ohladi.

3. korak

250 g preostalog slatkog vrhnja umutite u šlag pa pažljivo špatulom miješajte sa kremom od bijele čokolade dok se obje smjese lijepo ne sjedine. Spremite sladoled u zamrzivač na nekoliko sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2024 00:14