Brza slastica

Sladoled s bučinim sjemenkama i uljem

 Berislava Picek/Cropix
Sladoled posipan prženim bučinim sjemenkama i uljem brza je poslastica posebno dobrih okusa i tekstura

Sladoled od vanilije već je sam po sebi pravi užitak, ali kad mu dodate bogatstvo preprženih bučinih sjemenki i hladno prešanog bučina ulja, dobijete desert koji je istovremeno jednostavan i neobično profinjen. Ovaj recept donosi divnu kombinaciju kremaste slatkoće i orašaste teksture, savršen za ljubitelje neobičnih okusa. Recept je odabrao Đelo Hadžiselimović, a kad ga isprobate, bit će vam jasno zašto.

SLADOLED S BUČINIM SJEMENKAMA

Trebat će vam:
400 g sladoleda od vanilije (ako možete, od burbon vanilije)
60 g bučinih sjemenki (golice, prepržene)
100 ml hladno prešanog bučina ulja
sezam

Priprema:
Razdijelite sladoled na porcije, podlijte bučinim uljem i posipjte na suhoj tavici prženim bučinim sjemenkama i sezamom. Prema želji možete okuse dopuniti orašastim plodovima koje smrvite ili naribate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
28. ožujak 2025 11:05