
U slučaju da vam je ostalo mladog luka od uskrsnog doručka ili ga jednostavno uvijek imate u hladnjaku i tražite nove načine na koje ćete ga iskoristiti, ovi hrskavci mogli bi biti više nego dobra ideja. Napravite jednostavnu smjesu od brašna, piva i začina, umočite mladi luk i pržite u dubokom ulju.
Dok se luk prži, pripremiti možete i jednostavan umak na bazi grčkog jogurta ili kiselog vrhnja. Dodati možete i češnjak, malo čilija, sjeckani vlasac i druge začine po želji.
Osim kao samostalno jelo, ove hrskave uštipke možete poslužiti i uz komad mesa ili ribe, a odlično je i to što će ukusni biti čak i kad se ohlade. Dakle, najbolje je odmah napraviti duplu količinu.
HRSKAVCI OD MLADOG LUKA
Trebat će vam:
160 g slanutkova brašna
30 g bijelog brašna
1 žličica kumina
1 žličica dimljene paprike
1 žličica sušenog timijana
1 žličica sezama (po želji)
prstohvat čilija u prahu
sol
200-250 ml hladnog piva
1 vezica luka
ulje za prženje
Priprema:
U posudi pomiješajte slanutkovo i bijelo brašno, kumin, dimljenu papriku, sušeni timijan i sezam (ako ga koristite). Dodajte sol i malo čilija, a zatim i pivo. Pomiješajte. Trebali biste dobiti malo gušću smjesu od one za palačinke. U smjesu ubacite nasjeckani mladi luk. U ulje dodajte žlicu smjese i pržite tako da hrskavci ne dodiruju dno posude. Pržite dvije minute sa svake strane ili dok ne dobiju boju. Poslužite uz umak od vrhnja u koji ste dodali čili ulje ili ulje od mladog luka, sjeckani vlasac i druge začine po želji.
Komentari
0