Slatko-kiseli komorač s crvenim paprom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 8 manjih komada komorača
  • 1 žličica soli
  • žličica sjemenki komorača
  • žlica crvenog papra
  • 250 ml maslinovog ulja
  • 100 ml jabučnog octa
  • 3-4 listića lovora

Priprema

1. korak

Plodove komorača dobro očistite. Poslažite ih u dublju posudu i prelijte vodom da budu pokriveni te posolite i dodajte ocat, papar i listove lovora. Kuhajte ih pazeći da ostanu hrskavi. Izvadite ih i dobro ocijedite. Poslažite ih u oprane i dobro osušene, te u pećnici ugrijane staklenke, tako da stavljate i zrna papra te lovorove listove. Zalijte tekućinom u kojoj su se kuhali. Potom do kraja prelijte maslinovim uljem. Dobro zatvorite staklenke i stavite ih u pećnicu na 80 °C otprilike sat vremena da se dodatno pasteriziraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. travanj 2025 11:22