
100 g kuhanih očišćenih puževa
1 dl bijelog suhog vina
0,3 dl konjaka
1 mrkva
1 stapka celera
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
300 g svježih miješanih gljiva
goveđi temeljac
maslinovo ulje
1 žumanjak
sol

Prodinstati sitno narezani luk, mrkvu i celer na maslinovom ulju dovoljno dugo dok se ne dobije glatka kašasta smjesta i onda podliti bijelim vinom i konjakom, kuhati dok ne evaporira, te potom dodati grubo narezane gljive i sjeckani češnjak i kosani peršin. Kad gljive otpuste tekućinu dodati puževe, podliti obilato goveđim temeljcem i kuhati oko 30 minuta. Juha bi trebala biti dosta gusta. Po završetku kuhanja pustiti da se juha malo ohladi i, kad je mlaka, u nju dodati umućen žumanjak, na laganoj vatri kratko ponovno prokuhati i posoliti po ukusu. Poslužiti toplo s kockicama prepečenog kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....