Složenac od sezonskog povrća

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g krumpira
  • 3 patlidžana
  • 2 tikvice
  • 2 rajčice
  • 3 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol l papar
  • sjeckani listići svježeg bosiljka
  • sjeckani listići svježeg peršina

Priprema

1. korak

Krumpir skuhajte u kori, ogulite ga i narežite na ploške. Patlidžane narežite na ploške i posolite. Nakon 10 minuta stisnite ih između kuhinjskih krpa, tako da puste sok. Tikvice narežite na tanke kriške. Rajčice narežite na tanke kriške. Nasjeckajte češnjak pa ga pomiješajte sa sjeckanim listićima peršina i bosiljka.

2. korak

U nauljeni oblik poslažite red krumpira, pospite ga sjeckanim začinima, malo posolite, pokapajte s malo maslinova ulja. Potom poslažite red patlidžana pa red tikvica, pa rajčice i tako redom. Svaki red začinite, a posljednji neka bude od krumpira. Pospite topivim sirom ili parmezanom, a možete staviti i ploške mozzarelle. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 18:00