
Pred nama je, kažu, hladan tjedan pa smo odlučili više pažnje posvetiti jelima koja ćemo jesti topla. U tjedan ulazimo lagano - s kremastom tjesteninom s piletinom i gljivama. Kako su to namirnice koji mnogi vole, čini se kao jedan od recepata s kojima ne možete pogriješiti. Dan poslije domislili smo se ručka iz jedne posude koje, ako ga pripremite dovoljno, može biti dobra opcija i za večeru. Sredina tjedna obično nam se vrti oko lonca u kojemu se kuha varivo ili juha. Ovog puta odlučili smo se za malo bogatiju i okusima puniju juhu od rajčice, za koju vjerujemo da će se i vama svidjeti. Nakon nje, prijalo bi nam jelo iz pećnice koje sutradan možemo ponijeti na posao kao gablec i zato pečemo quiche. Petkom tradicionalno navijamo za riblje jelo, pa zašto ga ne pripremiti tako da ga s guštom i bez straha od kostiju pojedu i veliki mali. Odaberite filete omiljene ribe i zamijesite popečke te ih servirajte uz omiljenu salatu ili prilog. U subotu se razmazite jednom od, kako kažu, najboljih juha na svijetu - onom od luka, a u nedjelju biste se baš mogli i počastiti, imamo jako ukusnu ideju.
PONEDJELJAK
Kremasta tjestenina s piletinom i gljivama
Malo je onih koji ne vole jela s tjesteninom, a razlog nije samo zato što su brzo gotova, već prije svega zato što su ukusna. A još je bolje što su vam sve omiljene namirnice u jednom tanjuru i tako slasne, pod uvjetom da se ispravno pripreme.
UTORAK
Pečene kobasice s lukom, krumpirom i paprikom
Sve iz jedne posude: ispecite kobasice s krumpirom, paprikama i lukom! Sve što će vam još uz ovo jelo trebati je dobar domaći kruh. Ublažit će moćne kobasice, a dobro doći da pomažete sve sokove koje će pustiti u lonac u kojem ste pripremali ovo jelo.
SRIJEDA
Rajčica juha s mozzarellom i krutonima
Juhu od rajčice ili ne voliš ili naprosto obožavaš, a pogotovo ako je pripremljena na ovaj način - dodajte joj mozzarellu i kockice preprženog kruha i više je nikad nećete jesti samo s noklicama ili rižom. Eto, toliko je dobra. I još nešto, što nije zanemarivo, može biti samostalan obrok u danima kad vam se jede nešto lagano, a fino.
ČETVRTAK
Quiche sa sirom, rajčicama i bosiljkom
Idealan je ovo recept za jelo koje može biti dobar ručak ili gablec za dva dana, ali samo ako mu uspijete odoljeti da ga odmah ne pojedete cijelog. Samo vodite računa da pelati nisu prekiseli, odnosno da lijepo izbalansirate okuse šećerom, bosiljkom i začinima. Onaj kremasti dio "odradit" će sir.
PETAK
Riblji popečci s oslićem
Kad isprobate ovaj recept, drugi za riblje polpete više nikad nećete trebati. Ne samo da je ovo jeftinija, brža i zdravija verziju popečaka, već je i ozbiljno ukusna, a prija uz sve što zamislite - krumpir ili svježu sezonsku salatu, kuhani ili pire od krumpira, rižu, pa čak i sataraš ako ga volite...
SUBOTA
Francuska juha od luka
Kažu da je ovo jedna od najboljih juha na svijetu, zasitna je, slasna i utješna. Zato je pripremamo bez obzira na to koje je godišnje doba. Ako joj još niste dali priliku, možda je baš sad trenutak. Uvjereni smo da nećete požaliti.
NEDJELJA
Biftek u umaku od papra
Biftek u umaku od papra i sami možete pripremiti kao da je iz najboljeg restorana. Jedino na što morate paziti je da ga ne prepečete, jer samo tako će ostati baš onako kakav treba biti - mekan k‘o duša. Naravno, da biste ga pripremili na ovaj način, možete birati zeleni, ali i bilo koji drugi papar, već kako više volite.
Komentari
0