DOBAR RUČAK

Sočna mesna štruca s kuhanim jajima najbolje se slaže s pire krumpirom i graškom

 From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Mesna štruca dobar je odabir za raskošan nedjeljni ručak, a od ostataka zatim možete napraviti sendvič i ponijeti na posao

Trebat će vam:

1 kg mljevene junetine

1 jaje

luk

šalica mlijeka

4 tvrdo kuhana jaja

šalica krušnih mrvica

sol, papar

dvije žlice sjeckanog peršina

Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za štrucu – mljeveno meso, jaje, sitno sjeckani luk, krušne mrvice, mlijeko i začine. Dobivenu smjesu razvaljajte rukama u pravokutnik i uzdužno poredajte jaja. Oblikujte rukama u štrucu i stavite u lagano namašćeni kalup za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena. Poslužite s krumpir pireom i graškom koji ste skuhali, a potom kratko okrenuli na maslacu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
28. ožujak 2025 08:41