BRZA SLASTICA

Sočni gingerbread muffini osvojit će vas zimskim okusima i zamirisati cijelu kuhinju

 Tihana Lohinski
Dok se muffini peku, bacite se na pripremu bogate kreme od krem sira, cimeta i meda

Za muffine će vam trebati:

100 g maslaca
100 g smeđeg šećera
120 g meda
200 g brašna
1 jaje
2 žličice cimeta
2 žličice đumbira u prahu
1 žličica sode bikarbone
110 ml mlijeka

Za kremu će vam trebati:

150 g krem sira
100 ml vrhnja za šlag
1 žličica meda
1/3 žličice cimeta

Priprema:

Maslac, šećer i med stavite u tavu pa sve zajedno topite na laganoj vatri uz neprestano miješanje. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, cimet, đumbir i sodu bikarbonu. Te sastojke dodajte u otopljeni maslac, med i šećer i dobro promiješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Mikserom izradite jaje pa dodajte ostalim sastojcima i izmiješajte. Na kraju dodajte mlijeko. Smjesom punite kalupe za muffine: nemojte ih napuniti do kraja, nego malo više od pola jer će prilikom pečenja narasti. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Dok se muffini peku, mikserom izradite sve sastojke za kremu do željene gustoće. Kremu nanesite na muffine kad se potpuno ohlade. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 10:20