Špacle s tikvicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g špacli
  • 2 srednje tikvice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice sjeckanog peršinova lista
  • 1 žlica sjeckanog svježeg bosiljka
  • malo timijana
  • žličica kurkume
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Tikvice izrežite na manje komade pa ih popržite kratko na maslinovu ulju. Dodajte češnjak, peršinov list i timijan, a nakon minutu, dvije ulijte vrhnje. Promiješajte ostavite još kratko na vatri pa posolite, popaprite, dodajte kurkumu i na kraju bosiljak.

2. korak

Špacle skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi pa ih potom kratko popržite na otprilike žlici maslaca. Prelijte špacle pripremljenim umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
29. travanj 2025 02:08