
Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g špacli
- 2 srednje tikvice
- 2 češnja češnjaka
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 2 žlice sjeckanog peršinova lista
- 1 žlica sjeckanog svježeg bosiljka
- malo timijana
- žličica kurkume
- maslinovo ulje
- maslac
- sol i papar
Priprema
1. korak
Tikvice izrežite na manje komade pa ih popržite kratko na maslinovu ulju. Dodajte češnjak, peršinov list i timijan, a nakon minutu, dvije ulijte vrhnje. Promiješajte ostavite još kratko na vatri pa posolite, popaprite, dodajte kurkumu i na kraju bosiljak.
2. korak
Špacle skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi pa ih potom kratko popržite na otprilike žlici maslaca. Prelijte špacle pripremljenim umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....