Špageti s radicem, ricottom i prženim krušnim mrvicama

 Mario Kučera

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 pakiranje sira ricotta
  • 2-3 žlice krušnih mrvica ili sitno namrvljenog starog kruha
  • 1-2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • 1 glavica Treviso radiča
  • 400 g špageta

Priprema

1. korak

Na maslinovo ulje stavite na listiće narezan češnjak, tek koju sekundu da pusti miris pa dodajte na šire trake narezan radič. Podlijte s malo vode ili temeljca da vam se

ne uhvati za dno posude. Dinstajte ga kratko, samo da malo povene pa dodajte ricottu i promiješajte da se sve sjedini.

2. korak

Umiješajte kuhane špagete. U maloj tavici na malo masnoće popržite krušne mrvice pa ih pomiješajte s peršinovim listom i posipajte po špagetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 06:17