Spaghetti "Aglio e Oglio" sa kozicama i sherry rajčicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g spaghetta
  • 8 češnjeva češnjaka
  • 1 dcl maslinova ulja
  • 100 g mladog špinala
  • 1 dcl bijelog vina
  • 3 male kockice maslaca
  • 100 g sherry rajčica
  • svježe mljeveni sol i papar

Priprema

1. korak

U dobro usoljenu kipuću vodu stavimo kuhati spagehtte.

2. korak

U veću zagrijanu tavu stavimo 1 žlicu maslinova ulja te na njemu prepržimo malo češnjaka.

3. korak

Kad postigne zlaćano smećkastu boju dodajemo kozice i prepolovljene sherry rajčice koje prepržimo minutu do dvije.

4. korak

Kada su spaghetti do 3/4 gotovi mičemo ih s vatre, ocijedimo te dodamo u tavu s kozicama i sherry rajčicama. Podlijemo ih bijelim vinom i dvijema žlicama vode u kojoj su se kuhali spaghetti.

5. korak

Zatim dodajemo špinat, kuhamo još nekih dvije minute da se svi sastojci povežu te začinimo. Serviramo toplo nakon što je tjestenina nekoliko minuta odstajala.

Restaurant Lido, chef kuhinje Raul Lajtman

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 22:17