
U novom, proljetnom broju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji na kioscima i u trgovinama od 10. travnja, donosimo vam brojne teme, reportaže i recepte ilustrirane prekrasnim fotografijama naših fotografa agencije Cropix. Među njima je i reportaža iz berbe šparoga s otoka Paga na koju nas je poveo neumorni berač Tvrtko iz Novalje. Njegov "ulov" smo i skuhali, pa vam donosimo i nekoliko zaista ukusnih recepata, među kojima su i šparoge s burattom i acetom od smokve koji vam donosimo u nastavku. Sve ostale, kao i priču o našoj paškoj avanturi čitajte u našem novom kolekcionarskom izdanju.
ŠPAROGE S BURRATOM I ACETOM OD SMOKVE I PINJOLIMA
Trebat će vam:
1 veći mac šparoga
1 burrata
maslinovo ulje
2-3 režnja češnjaka
aceto balsamico od smokve 1-2 žlice
cvijet soli
pinjoli
Priprema:
Najprije očistite šparoge, pazeći da uklonite drvenaste dijelove. U kipućoj, posoljenoj vodi šparoge blanširajte 2-3 minute te ih odmah prebacite u ledenu vodu kako bi zadržale boju i hrskavost. Dok se šparoge hlade, zagrijte malo maslinova ulja u tavi, dodajte 1-2 češnja češnjaka prethodno blago zgnječena dlanom i kratko popržite blanširane šparoge samo toliko da upiju aromu, ali da ne omekšaju previše. Nakratko popržite pinjole u tavi. Kada se šparoge ohlade, na tanjur rasporedite 200 g burrate, preko koje pažljivo posložite ohlađene šparoge. Na kraju, jelo obilno pokapajte maslinovim uljem, prelijte 1-2 žlice aceta od smokve i pospite cvijet soli prema ukusu, pinjole također.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice u prodaji je od četvrtka, 10. travnja!
Komentari
0