RIBA PETKOM

Srdele iz pećnice s ječmom i vlascem sjajan su odabir za brzi ručak usred tjedna

 Zi3000
Tražite li drugačiji i stvarno dobar recept za srdele, kombinacija s ječmom mogla bi vas potpuno zaluditi

Trebat će vam:

1 kg srdele
5 režnjeva češnjaka
1 vezica peršina
1 limun
100 g ječma
1 vezica vlasca
Maslinovo ulje
Sol, papar

Priprema:

Srdele najprije očistite. U većoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak i peršin, dodajte i soli. Dodajte srdele i promiješajte kako bi se ulje i začini dobro uhvatili za ribu. Posložite ih u posudu za pećenje i poprskajte ostatkom ulja iz posude (ako ga ima). Srdele pecite 20 minuta na 180 stupnjeva, a kada su gotove pokapajte ih limunovim sokom. Ječam skuhajte i začinite ga svježim vlascem po želji pa poslužite uz pečene srdele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
26. travanj 2025 08:57