
Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 50 dkg svinjetine
- 20 dkg crvene paprike
- žlica koncentrata rajčice
- 1 chilli
- 1 luk
- 10 dkg dimljene pancete
- 3 režnja češnjaka
- 1 krumpir
- sol, papar, peršin
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Nasjeckani luk i slaninu popržiti na ulju. Dodati naribani krumpir, meso i svježe paprike narezane na kocke. Ravnomjerno promiješati i kad poprimi boju, zaliti vodom. Kad zakipi, smanjiti vatru i poklopljeno kuhati 30-ak minuta.
2. korak
Primiješati koncentrat rajčice, usitnjeni češnjak i začine. Kuhati još 20 minuta podlijevajući vodom. Prema potrebi dotjerati okus i posipati nasjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....