JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Janjeći burger

 Mario Kučera
Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.
720 g janjetine
4 žlice umaka od jogurta i mente
4 žlice umaka od patlidžana i paprike
svježi krastavac

Umak od jogurta i mente

200 g grčkog jogurta
10 listića mente
sok jedne limete
10 ml maslinovog ulja
sol i papar

Mentu nožem izrežite na sitne trakice. Ostale sastojke pomiješajte i dodajte mentu.

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Umak od patlidžana i paprike

1 patlidžan
1 paprika
1 žličica tahini paste
1 žličica tostiranog sezama
4 režnja češnjaka
1 žlica svježeg peršina
sok pola limuna
sok pola limete
30 ml maslinovog ulja

Patlidžan i papriku ispecite na roštilju. Izrežite ih na sitno te dodajte tahini pastu, sezam, protisnuti češnjak, peršin, limun, limetu i maslinovo ulje. Sve promiješajte.

Burger slažite tako da na pecivo stavite umak od jogurta i mente, zatim umak od patlidžana i paprike pa meso, malo rikule te poklopite drugom polovicom peciva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
02. travanj 2025 21:52