JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Juneći burger sa špekom

 Mario Kučera
Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.
720 g junetine
4 žlice hambi umaka
4 žlice karameliziranog luka
6 listova ice berg salate
8 šnita prženog špeka

Hambi umak

200 g kečapa
100 g majoneze
50 g kiselog vrhnja
1 žličica senfa
sol i papar

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Sve sastojke pomiješajte te začinite po potrebi.

Karamelizirani luk u acetu balsamicu

500 g ljubičastog luka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica šećera
100 ml aceta balsamica
1 žličica meda

Luk očistite i narežite na polumjesece. Na zagrijanom maslinovom ulju izdinstajte luk te dodajte šećer, aceto i med te sol i papar. Kratko sve propirjajte i maknite s vatre.

Burger slažite tako da na pecivo stavite meso, zatim prženi špek, svježu rajčicu, karamelizirani luk, hambi umak te preklopite s drugom polovicom peciva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
02. travanj 2025 11:42