
Ponedjeljak je uvijek težak i dugačak dan pa upravo takvo jelo i biramo za današnji doručak. Radimo, naime, palentu sa sirom i vrhnjem. Tjedni meni zatim nastavljamo u nešto laganijem smjeru, kremastom salatom od piletine, a zatim kuhamo i povrtnu juhu s noklicama. Na našem jelovniku su i popečci od krumpira i najhrskaviji sendvič s tunom i jajima, a za vikend, pak, radimo slasne tortilje s junetinom i piletinu u gustom umaku s graškom i limunom. Svi recepti vas čekaju u nastavku!
PONEDJELJAK
Toliko jednostavno, a zasitno i brzo gotovo jelo bit će palenta sa sirom i vrhnjem. Kombinaciji uvijek možete dodati i malo slanine, čvaraka, sitno sjeckanog mladog luka ili vlasca i sve ostale dodatke koji su vam pri ruci, a ovo jelo mogli bi obogatiti.
UTORAK
Nakon teške i zasitne palente sa sirom, na redu je salata. Ovog puta radimo je s piletinom, i to tako da, uz samo nekoliko bazičnih dodataka, ispadne baš fina i kremasta.
SRIJEDA
Tko kaže da je juha s noklicama rezervirana samo za nedjeljni ručak? Povrtnu varijantu možete napraviti i usred tjedna pa je poslužiti i dva dana.
ČETVRTAK
Popečci od krumpira jedna su nam od omiljenih grickalica i često joj se vraćamo. Brzo gotovi, a tako slasni, idealni su sami za sebe, uz umak od jogurta, ali i uz meso ili ribu.
PETAK
A kada vam se baš i ne kuha, a jede vam se nešto slasno, ovaj sendvič s tunom i puno sira bit će odličan odabir. Kombinaciji uvijek možete dodati i salatu, rajčicu kada krene sezona i druge dodatke...
NAJHRSKAVIJI SENDVIČ S TUNOM I JAJIMA
SUBOTA
Tortilje ne moraju uvijek biti natrpane umakom, grahom, kukuruzom i mesom, cijela stvar može biti jednostavnija, a jednako ukusna i bogata. Ovog puta radimo ih s junetinom i tek pokojim povrtnim dodatkom.
NEDJELJA
Umjesto pečenja, ove nedjelje razmislite da za ručak napravite sočnu piletinu u gustom umaku s graškom. Uz ovo jelo odlično će ići i domaći kruh, kojim ćete na kraju pokupiti sve ostatke s tanjura.
Komentari
0