TJEDNI MENI

Što kuhati ovaj tjedan? Starinsko jelo s palentom, hrskave popečke od krumpira i juhu s noklicama

Osim toga, donosimo i recepte za kremastu salatu s piletinom, tortilje s junetinom, najhrskaviji sendvič i fino jelo s piletinom i graškom

Ponedjeljak je uvijek težak i dugačak dan pa upravo takvo jelo i biramo za današnji doručak. Radimo, naime, palentu sa sirom i vrhnjem. Tjedni meni zatim nastavljamo u nešto laganijem smjeru, kremastom salatom od piletine, a zatim kuhamo i povrtnu juhu s noklicama. Na našem jelovniku su i popečci od krumpira i najhrskaviji sendvič s tunom i jajima, a za vikend, pak, radimo slasne tortilje s junetinom i piletinu u gustom umaku s graškom i limunom. Svi recepti vas čekaju u nastavku!

PONEDJELJAK

Toliko jednostavno, a zasitno i brzo gotovo jelo bit će palenta sa sirom i vrhnjem. Kombinaciji uvijek možete dodati i malo slanine, čvaraka, sitno sjeckanog mladog luka ili vlasca i sve ostale dodatke koji su vam pri ruci, a ovo jelo mogli bi obogatiti.

PALENTA SA SIROM I VRHNJEM

image
Intek1/Getty Images

UTORAK

Nakon teške i zasitne palente sa sirom, na redu je salata. Ovog puta radimo je s piletinom, i to tako da, uz samo nekoliko bazičnih dodataka, ispadne baš fina i kremasta.

KREMASTA SALATA S PILETINOM

image
Bartosz Luczak/Getty Images

SRIJEDA

Tko kaže da je juha s noklicama rezervirana samo za nedjeljni ručak? Povrtnu varijantu možete napraviti i usred tjedna pa je poslužiti i dva dana.

POVRTNA JUHA S NOKLICAMA

image
Julia Nagy/Getty Images

ČETVRTAK

Popečci od krumpira jedna su nam od omiljenih grickalica i često joj se vraćamo. Brzo gotovi, a tako slasni, idealni su sami za sebe, uz umak od jogurta, ali i uz meso ili ribu.

POPEČCI OD KRUMPIRA

image
Lauripatterson/Getty Images/istockphoto

PETAK

A kada vam se baš i ne kuha, a jede vam se nešto slasno, ovaj sendvič s tunom i puno sira bit će odličan odabir. Kombinaciji uvijek možete dodati i salatu, rajčicu kada krene sezona i druge dodatke...

NAJHRSKAVIJI SENDVIČ S TUNOM I JAJIMA

image
Bhofack2/Getty Images

SUBOTA

Tortilje ne moraju uvijek biti natrpane umakom, grahom, kukuruzom i mesom, cijela stvar može biti jednostavnija, a jednako ukusna i bogata. Ovog puta radimo ih s junetinom i tek pokojim povrtnim dodatkom.

TORTILJE S JUNETINOM

image
Hayaship/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Umjesto pečenja, ove nedjelje razmislite da za ručak napravite sočnu piletinu u gustom umaku s graškom. Uz ovo jelo odlično će ići i domaći kruh, kojim ćete na kraju pokupiti sve ostatke s tanjura.

PILETINA U GUSTOM UMAKU S GRAŠKOM

image
Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
28. travanj 2025 16:09