budget recept

Što vam više treba od pečene piletine i velike zdjele ljetne salate? Stiže jednostavan recept

 Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto
Piletina će biti mnogo sočnija ako je premažete kombinacijom senfa, ulja, meda i začina

Priprema: 10 minuta
Pečenje: 30 minuta

Porcija: 4
4-8 zabataka
2 žlice senfa
4 žlice ulja
1 žlica meda
1 žličica čilija u prahu
2 limuna
sol i papar

U posudi pomiješajte senf, ulje, med, čili u prahu, sol i papar. Dobivenom smjesom natrljajte piletinu i stavite je u posudu za pečenje. U posudu ubacite i kriške limuna. Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva, ili dok piletina nije gotova i poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
10. travanj 2025 17:11