
Potrebno vam je:
250 ml vode 150 g glatkog brašna 150 g maslaca 6 jaja |

Priprema:
U loncu zakipimo vodu i dodamo maslac dok se ne rastopi. Zatim dodajemo polako glatko brašno neprestano miješajući dok sva tekućina ne ispari te ga "pržimo" dok se ne počne odvajati od rubova i dna lonca (pazimo da ne izgori brašno), uklonimo s vatre i ohladimo na sobnoj temperaturi te umiješamo jedno po jedno jaje. Gotovu smjesu stavljamo u dresir vrećicu i istiskujemo na lim za na koji smo stavili papir za pečenje. Stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Nikako ne smijemo otvarati pećnicu tijekom pečenja jer će tijesto pasti - ne brinite ako je sve dobro pečeno, neće nam splasnuti oblik. Izvadimo, pustimo da se ohladi i punimo žutom kremom, aromatiziranim šlagom, gustim ganacheom… Kod eklera vodu zamijenimo mlijekom da se ne bi previše digli.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....