
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Broj osoba: 4
PEČENE KOBASICE S LUKOM, KRUMPIROM I PAPRIKOM
Trebat će vam:
4 kobasice
600 g krumpira
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 veliki crveni luk
3 češnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
1 žličica suhog origana
1 žličica suhog timijana
1⁄2 žličice dimljene paprike
sol i papar prema ukusu
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 °C. Krumpir ogulite i narežite na manje komade. Papriku i luk narežite na trakice, a češnjak sitno nasjeckajte. U velikoj zdjeli pomiješajte povrće s maslinovim uljem, origanom, timijanom, dimljenom paprikom, solju i paprom. Rasporedite povrće u lim za pečenje i na vrh stavite kobasice. Pecite 40 minuta, povremeno promiješajte, dok krumpir ne omekša, a kobasice ne poprime zlatnosmeđu boju. Poslužite toplo, uz salatu ili kruh prema želji.
Komentari
0