Vječni favorit

Sve što volite u jednom tanjuru, pripremite kremastu tjesteninu s piletinom i gljivama

 Drong/Getty Images/istockphoto
Malo je onih koji ne vole jela s tjesteninom, razlog nije samo zato što su brzo gotova, već prije svega zato što su ukusna

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Broj osoba: 4

KREMASTA TJESTENINA S PILETINOM

Trebat će vam:
300 g tjestenine (fettuccine ili tagliatelle)
2 pileća fileta (oko 400 g)
200 g šampinjona (ili drugih gljiva prema izboru)
3 češnja češnjaka
2 žlice maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
100 g ribanog parmezana
1 žličica maslinova ulja
sol i svježe mljeveni papar prema ukusu
prstohvat muškatnog oraščića (opcionalno)
svježi peršin za dekoraciju

Priprema:
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi i sačuvajte malo vode od kuhanja. Piletinu narežite, začinite i prepržite na maslinovu ulju do zlatne boje, zatim izvadite. U istoj tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani češnjak i gljive te dinstajte dok ne omekšaju. Ulijte vrhnje, mlijeko, dodajte parmezan i začine. Vratite piletinu, umiješajte tjesteninu i dobro promiješajte. Prema potrebi dodajte malo sačuvane vode. Pospite peršinom i parmezanom te poslužite toplo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
12. travanj 2025 03:50