
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Broj osoba: 4
KREMASTA TJESTENINA S PILETINOM
Trebat će vam:
300 g tjestenine (fettuccine ili tagliatelle)
2 pileća fileta (oko 400 g)
200 g šampinjona (ili drugih gljiva prema izboru)
3 češnja češnjaka
2 žlice maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
100 g ribanog parmezana
1 žličica maslinova ulja
sol i svježe mljeveni papar prema ukusu
prstohvat muškatnog oraščića (opcionalno)
svježi peršin za dekoraciju
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi i sačuvajte malo vode od kuhanja. Piletinu narežite, začinite i prepržite na maslinovu ulju do zlatne boje, zatim izvadite. U istoj tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani češnjak i gljive te dinstajte dok ne omekšaju. Ulijte vrhnje, mlijeko, dodajte parmezan i začine. Vratite piletinu, umiješajte tjesteninu i dobro promiješajte. Prema potrebi dodajte malo sačuvane vode. Pospite peršinom i parmezanom te poslužite toplo!
Komentari
0