MALI ZAOKRET

Svi znamo da se riba i maslinovo ulje vole, ali ovih dana okušajte se u pripremi bakalara u umaku od maslaca

 Clarkandcompany/Getty Images
Riba na malo drugačiji način mogla bi se svidjeti onima koji i inače vole spoj maslaca, bijelog vina i ribe

Trebat će vam:

2 fileta bakalara ili ribe po izboru

1 žlica maslinovog ulja

6 žlica maslaca

120 ml bijelog vina

1 žlica jabučnog octa

2-3 stapke peršina

1 ljutika

sol i papar po ukusu

šaka potočarke

Priprema:

Narežite maslac na kockice i držite na hladnom. Ljutiku usitnite pa je pomiješajte s jabučnim octom i vinom u lončiću za umak i pirjajte dok se ne reducira. Dodajte kockice maslaca malo po malo i miješajte dok se potpuno ne sjedini i ne otopi. Maknite s vatre i ostavite do posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
28. travanj 2025 17:52