OMILJENA SVINJETINA

Svinjska rebarca u sezonskom bilju

 Tom Dubravec / Hanza Media
Imajte strpljenja i nemojte doći u iskušenje pojačati temperaturu prije vremena.

Trebat će vam:

1 svinjska rebarca
1 svežanj ljutike
1 svežanj divljeg luka
šaka mente
sol
papar
1 svježa paprika
5 češnjeva češnjaka
svinjska mast
1 kg krumpira

Trogir, 031216 Kuhari Robert Zmire i Stipe Susnjara pripremaju tradicionalni dalmatinski blagdanski rucak. Na fotografiji: rolana svinjetina nadjevena ljutikom Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Priprema:

Svinjska rebarca dobro nasolite i popaprite. Ljutiku, divlji luk, mentu i češnjak sitno nasjeckajte. Svinjska rebarca okrenite na stranu bez kože i dodajte začinsko bilje. Zarolajte ih i premažite svinjskom masti s jedne i druge strane. Pecite 6 sati na 100 stupnjeva. Krumpir izrežite na četvrtine i ubacite ga u protvan s mesom 45 minuta prije nego je meso gotovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
09. travanj 2025 12:53