![31571619](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2023/12/15/k_31571619_640.jpg)
1 kg janjećeg buta s kostima
Za marinadu:
žličica cimeta
žličica češnjaka u granulama
sol
žlica smeđeg šećera
žličica nasjeckane chipotle papričice
maslinovo ulje
Za criolla salsu:
1 crvena paprika
1 ljubičasti luk
2 rajčice
sol
papar
maslinovo ulje
jabučni ocat
![Zagreb, 311019.
Ulica Filipa Grabovca 1.
Restoran El Toro.
Tacos,tortilja i umaci. Kuhar Mario Mihelj.
Foto: Zeljko Grgic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/11/4/12/el_toro45-311019 (1).jpg)
Janjeći but natrljajte solju, cimetom, češnjakom, smeđim šećerom, papričicom i maslinovim uljem i ostavite da se marinira preko noći u hladnjaku. Lim u kojem pečete meso pokrijte aluminijskom folijom i meso pecite 4 sata na 180 º C. Meso će se nakon pečenja lako trgati i odvajati od kosti. Sve povrće za salsu nasjeckajte na kockice. Začinite solju, paprom, maslinovim uljem i jabučnim octom. Poslužite u tortilji s pečenom janjetinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....