
U novom, proljetnom broju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji na kioscima i u trgovinama od 10. travnja, donosimo vam brojne teme, reportaže i recepte ilustrirane prekrasnim fotografijama naših fotografa agencije Cropix. Među njima je i reportaža iz berbe šparoga s otoka Paga na koju nas je poveo neumorni berač Tvrtko iz Novalje. Njegov "ulov" smo i skuhali, pa vam donosimo i nekoliko zaista ukusnih recepata, među kojima su i Tart od šparoga i kozjeg sira s heljdinim brašnom koji vam donosimo u nastavku. Sve ostale, kao i priču o našoj paškoj avanturi čitajte u našem novom kolekcionarskom izdanju.
TART OD ŠPAROGA I KOZJEG SIRA S HELJDINIM BRAŠNOM
Za tijesto:
150 g heljdinog brašna
150 g glatkog brašna
150 g hladnog maslaca
1 jaje
prstohvat soli
Za nadjev:
300 g divljih šparoga
200 g svježeg kozjeg sira
3 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja
sol i papar po ukusu
listići badema
Priprema:
Pomiješajte heljdino i glatko brašno u zdjeli. Dodajte nasjeckani hladni maslac i rukama utrljajte u brašno dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Zatim dodajte jaje i sol te umijesite tijesto. Oblikujte ga u disk, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Nakon toga razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup za tart promjera 25 cm, izbockajte dno vilicom i pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta dok lagano ne porumeni. U međuvremenu očistite šparoge i blanširajte ih 2-3 minute u kipućoj vodi, a odmah ih zatim uronite u ledenu vodu da zadrže boju. U zdjeli pomiješajte izmrvljeni kozji sir, jaja, vrhnje, sol i papar, a potom izlijte smjesu na pečeno tijesto i posložite šparoge po vrhu. Na kraju pecite tart na 180 stupnjeva 30-35 minuta, dok nadjev ne bude čvrst, a površina zlatno-smeđa.
Ne propustite! Novo kolekcionarsko izdanje magazina Dobra hrana na 204 stranice u prodaji je od četvrtka, 10. travnja!
Komentari
0