JOŠ JEDAN KLASIK

Teleća jetrica na naglo

 Berislava Picek/Cropix
Kada vam se jede nešto brzo i slasno, jetrica na naglo uvijek je dobra ideja

Teleća jetrica i jetrica općenito, čini nam se, nepravedno su zapostavljene namirnice, a u roku od pola sata mogu postati ukusan, slastan ručak. Primjerice, za ovako pripremljena, na naglo, trebat će vam svega 10-ak minuta, a dok se prže, stignete pripremiti i prilog. Ovog puta naš odabir su ćimulice, ali jednako dobra opcija bit će i, recimo, palenta s maslacem i malo dobrog sira.

TELEĆA JETRICA NA NAGLO
Trebat će vam:
svježa teleća jetra
brašno
maslinovo ulje
prstohvat soli
češnjak
peršinov list
sol
papar
ćimulice

Priprema:
Jetru očistite od žilica, ogulite vanjsku opnu, operite i narežite na tanke odreske, najviše 1 cm debljine. Pržite kratko s obje strane, tako da u sredini ostane ružičasta. Posolite i popaprite tek kad je pečena, te pospite sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom. Poslužite s ćimulicama kratko pro - kuhanim u vrućoj vodi ili, još bolje, na pari, i potom zalivenoj mladim maslinovim uljem. savjet: Ako jetrice dobro osušite kuhinjskim papirom, ne trebate ih brašniti nego samo položiti na vruće ulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
29. ožujak 2025 02:53