
Teleća jetrica i jetrica općenito, čini nam se, nepravedno su zapostavljene namirnice, a u roku od pola sata mogu postati ukusan, slastan ručak. Primjerice, za ovako pripremljena, na naglo, trebat će vam svega 10-ak minuta, a dok se prže, stignete pripremiti i prilog. Ovog puta naš odabir su ćimulice, ali jednako dobra opcija bit će i, recimo, palenta s maslacem i malo dobrog sira.
TELEĆA JETRICA NA NAGLO
Trebat će vam:
svježa teleća jetra
brašno
maslinovo ulje
prstohvat soli
češnjak
peršinov list
sol
papar
ćimulice
Priprema:
Jetru očistite od žilica, ogulite vanjsku opnu, operite i narežite na tanke odreske, najviše 1 cm debljine. Pržite kratko s obje strane, tako da u sredini ostane ružičasta. Posolite i popaprite tek kad je pečena, te pospite sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom. Poslužite s ćimulicama kratko pro - kuhanim u vrućoj vodi ili, još bolje, na pari, i potom zalivenoj mladim maslinovim uljem. savjet: Ako jetrice dobro osušite kuhinjskim papirom, ne trebate ih brašniti nego samo položiti na vruće ulje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....