Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g tjestenine
- sol
- 2 češnja češnjaka
- 1 čili papričica
- maslinovo ulje
- 1 vezica šparuga
- 1 kutljača vrele vode
- svježe mljeveni crni papa
- svježi listovi metvice
- pekorino sir
Priprema
1. korak
U vrelu vodu stavite tjesteninu i posolite. Sitno narežite češnjak. Čili papričici uklonite sjemenke pa je narežite. U vruću tavicu stavite dosta maslinova ulja pa dodajte bijeli luk, čili i prstohvat soli.
2. korak
Šparuge prelomite na pola, zatim narežite na kolutiće, glave ostavite cijele i stavite sve zajedno u tavicu. Miješajte oko minute dok ne posvijetle i omekšaju. Dodajte vrele vode, a zatim ubacite spremljenu tjesteninu u tavicu i miješajte.
3. korak
Začinite paprom i listovima metvice. Poslužite toplo, a povrh svega namrvite pecorino
sirom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....