PROBAJ OVO

Tjestenina s gustim umakom od leće dobra je ideja za brzi ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Jednostavan umak od leće okusom bi vas mogao podsjetiti na omiljeni bolognese

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 manji komad celera

200 g crvene leće ili namočene smeđe ili zelene leće

100 ml pelata

250 ml temeljca

Bosiljka i origano

Sol i papar

Tjestenina

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada se zastakli, dodajte ribanu mrkvu i celer i pirjajte još 3-4 minute. Zatim dodajte leću, začinite soli, paprom, bosiljkom i origanom i dodajte pelate te temeljac. Pustite da se kuha pola sata, dok pola tekućine ne ispari, a leća omekša. Skuhajte tjesteninu i poslužite s umakom od leće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
29. ožujak 2025 15:51