PROBAJ OVO

Tjestenina s ribom na potpuno drugačiji način, za top ručak trebat će vam tek nekoliko sastojaka

 Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto
Vjerujemo kako vam do sada još nije palo napamet iskoristiti listove repe na ovaj način

Trebat će vam:

1 kg listova repe

300 g tjestenine orecchiette

1 režanj češnjaka

8 inćuna u ulju

sol

maslinovo ulje

1 čili (po želji)

Priprema:

Očistite listove repe i dobro ih isperite. U loncu zagrijte puno dobro posoljene vode. Kada voda počne ključati, dodajte lišće, a nakon pet minuta dodajte orecchiette i pustite da se skuhaju. Zagrijte u tavi malo maslinova ulja, dodajte usitnjeni češnjak i kratko ga pecite dok ne pusti miris. Ugasite vatru, a zatim dodajte inćune u ulju i miješajte da se rastope. Iscijedite vodu iz lonca tako da ostane samo tjestenina s lišćem pa ulijte svoje inćune izravno u lonac. Dobro promiješajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
26. travanj 2025 10:40