Tortelloni punjeni krumpirom, umakom od rajčice i talijanske suhe kobasice i ružmarinom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za punjenje:
  • 500 g krumpirovih njoka
  • 100 g Parmezana Parmigiano Reggiano
  • 8 g sjeckanog ružmarina
  • 8 g fine morske soli
  • malo muškatnog oraščića
  • 100 g extra djevičanskog maslinovog ulja
  • Za tjesteninu:
  • 2 jaja
  • 9 žumanjaka
  • 20 ml ulja
  • 500 g brašna
  • Za ukras:
  • 100 g tanko narezane suhe talijanske kobasice
  • 400 g bijelog luka
  • 200 g talijanske suhe kobasice
  • 100 ml umaka od rajčice
  • 1/2 čaše bijelog vina

Priprema

1. korak

Kako biste dobili punjenje temeljito sjedinite sve sastojke dok ne dobijemo homogenu i jednoličnu smjesu.

2. korak

Za ukras: suhe kobasice poslagati ih na papir za pečenje na 110°dok ne budu suhe

3. korak

Na malo maslinova ulja popržite talijansku kobasicu, a nakon toga joj dodajte luk. Polagano miješajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte bijelog vina, a nakon nekoliko minuta i umak od rajčice. Kuhajte i lagano miješajte dok se luk posve ne razgradi.

4. korak

Skuhajte tortellone, prelijte dobivenim umakom, a povrh stavite listiće talijanske sušene kobasice te pospite parmezanom.

Recept slavnog talijanskog chefa Renata Rizzardija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 16:46