
Osim jetrice na naglo ili u kakvom brzom umaku, pripremiti je možete i na jednostavniji način pa je zajedno sa želucima upakirati u tortilju. Sve što trebate je prethodno prokuhati pileće želuce i narezati ih na ploške, sve zapržiti na tavi, a zatim spojiti sa sezonskom salatom, svježim hrenom i malo čilija pa upakirati u tortilju. Brzo, jednostavno, a jako slasno!
PILEĆA JETRA I ŽELUCI U TORTILJI
Trebat će vam:
tortilja (a može i prerezana lepinja)
pileća jetra i želuci
kiselica i potočarka
svježe ribani hren
čili umak
papar, sol
maslac, maslinovo ulje
Priprema:
Prokuhajte pileće želuce 15-ak minuta, narežite ih na ploške te ih zajedno s očišćenim jetricama kratko popržite na mješavini maslaca i maslinova ulja. Posolite i popaprite. Zagrijte na ploči tortilju te u nju ubacite želuce i jetrice, kiselicu i potočarku. Preko svega naribajte svježi hren i prelijte čili umakom, po želji.
Komentari
0