![36198301](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/09/k_36198301_640.png)
GRAH S KOBASICOM
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 50 minuta
Porcija: 2-4
Trebat će vam:
400 g kuhanog ili graha iz konzerve
1 luk
4-5 režnjeva češnjaka
1 veća mrkva
1 manji komad celera
1 žličica koncentrata rajčice
1 žlica ajvara
temeljac ili voda
sol i papar
čili prema potrebi
2-3 para kobasica
mast ili ulje prema želji
Priprema:
Na masnoći najprije zapecite kobasice. Kada poprime boju sa svih strana, maknite ih pa dodajte usitnjeni luk. Pirjajte dok ne dobije boju, a zatim ubacite protisnuti češnjak. Dodajte ribanu mrkvu i celer. Dodajte i koncentrat rajčice, ajvar, sol, papar, čili i zalijte temeljcem ili vodom toliko da pokrije sve sastojke. Krčkajte 10-ak minuta, a zatim dodajte grah koji ste prethodno skuhali ili izvadili iz konzerve i isprali. Vratite kobasice, pomiješajte pa kuhajte pokriveno još 10-20 minuta dok umak ne postane gust, a kobasice omekšaju. Osim na štednjaku, jelo možete završiti i u pećnici, posipano s malo topivog sira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....