A ŠTO AKO DODAMO I SIR?

Tradicionalni okus kojem se uvijek vraćamo - grah s kobasicom

Grah s kobasicom klasično je, izdašno jelo koje spaja bogate okuse dimljenih kobasica, graha i aromatičnih začina. Idealan je za hladnije dane kada vam treba nešto zasitno i okrepljujuće

GRAH S KOBASICOM

Priprema: 15 minuta

Kuhanje: 50 minuta

Porcija: 2-4

Trebat će vam:

400 g kuhanog ili graha iz konzerve

1 luk

4-5 režnjeva češnjaka

1 veća mrkva

1 manji komad celera

1 žličica koncentrata rajčice

1 žlica ajvara

temeljac ili voda

sol i papar

čili prema potrebi

2-3 para kobasica

mast ili ulje prema želji

Priprema:

Na masnoći najprije zapecite kobasice. Kada poprime boju sa svih strana, maknite ih pa dodajte usitnjeni luk. Pirjajte dok ne dobije boju, a zatim ubacite protisnuti češnjak. Dodajte ribanu mrkvu i celer. Dodajte i koncentrat rajčice, ajvar, sol, papar, čili i zalijte temeljcem ili vodom toliko da pokrije sve sastojke. Krčkajte 10-ak minuta, a zatim dodajte grah koji ste prethodno skuhali ili izvadili iz konzerve i isprali. Vratite kobasice, pomiješajte pa kuhajte pokriveno još 10-20 minuta dok umak ne postane gust, a kobasice omekšaju. Osim na štednjaku, jelo možete završiti i u pećnici, posipano s malo topivog sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. veljača 2025 09:42